De nieuwe generatie inkjet printers; XpertJet

Mutoh's XpertJet 1641SR en 1682SR

16-09-2019 11:26:14
Ifredo Baas
0 opmerking

Mutoh heeft een nieuwe generatie grootformaat printer gelanceerd, de XpertJet.  Deze serie, de vijfde generatie, heeft een volledig nieuwe uitstraling dan zijn voorgangers. Een modern zwart design, waarbij rekening is gehouden met gemakkelijke toegang tot onderdelen bestemd voor onderhoud. Ook het bedieningspaneel is gemoderniseerd naar een touch-screen. De flenstechniek om de media te plaatsen is veranderd, waardoor de operator nu gemakkelijker rollen kan vervangen. Er zijn LED lampen ingebouwd boven het printplatform, waardoor de kwaliteit van de prints beter kan worden beoordeeld.

De in Japan gebouwde, 162 cm (64″) brede printer is momenteel leverbaar in twee modellen; De XpertJet 1641SR en XpertJet 1682SR.

De XpertJet 1682SR bevat twee printkoppen, en heeft een configuratie bestaande uit 7 kleuren (CMYK, Lc, Lm, Lk) of desgewenst 2 x CMYK. Deze printer kan tot bijna 90m2 per uur printen.

De XpertJet 1641SR is een 4-kleurenmodel met één piëzo printkop.

Beide printers leveren prima printkwaliteit,  en zijn beschikbaar voor een marktconforme prijs.

Ze worden beide geleverd met een nieuwe inktset van Mutoh, namelijk de MS-41 serie.  Dit is een Eco-Solvent inkt met een groter kleuren gamut, een uitstekende duurzaamheid en een verbetering van toonwaarden. Deze inkt wordt geleverd in een 1 – liter zak.

Vraag AGA Color Solutions naar meer informatie over deze nieuwe printer!